Handboek Spiegelogie

Bekijk een film met Willem de Ridder
Informatie
over Willem de Ridder

WebsiteWillem de Ridder

facebook

Handboek Spiegelogie
Willem de Ridder

Gebonden boek

Meesterverteller Willem de Ridder is erin geslaagd om diepe levenswijsheid met humor te verpakken in een eenvoudige boodschap. Hij breekt een lans voor het vormen van fanclubjes, waarin de leden fans zijn van elkaar en elkaar onvoorwaardelijk steunen. Zijn ongedwongen verteltrant neemt je mee en laat je niet meer los.

ISBN 9789072455451, €24,95
Lees
een paar pagina's
Lees
een aantal recensies
Bestel nu

Willem de Ridder
De meeste mensen kennen Willem de Ridder als sprookjesverteller bij VPRO radio. Dat waren niet de enige uitzendingen die hij heeft verzorgd: beroemd is bijvoorbeeld ook de radio-uitzending waarin Willem de Ridder zijn luisteraars uitnodigde om – in het holst van de nacht – mee te doen aan een autotocht, waarna om twee uur 's nachts op het platteland een enorme file ontstond, wat in die tijd zelfs overdag uitzonderlijk was. 30.000 automobilisten hadden aan zijn oproep gehoor gegeven!
Willem de Ridder houdt van pionieren en heeft in zijn leven aan de wieg gestaan van talloze succesvolle projecten. Zo was hij bijvoorbeeld medeoprichter van de roemruchte popbladen Hitweek en Aloha. Willem was in die tijd een echte trendsetter, al interesseerde hem dat niet. Heerma van Voss: 'Ik was ooit met hem op het officiële Platenbal. Ik heb het beeld voor me dat Willem op het bal staat en een kopje thee met een koekje vasthoudt. Om hem heen staan veel reclamemensen. Ik zie ze denken: Misschien moeten we iets doen met het koekje, misschien komt het koekje terug.'
Ook was hij medeoprichter van de internationaal bekende kunstbeweging Fluxus. Fluxus kon hem echter niet blijven boeien: 'Helaas ging het vluchtige karakter verloren en werd het beeldende kunst!' zegt Willem hierover.
Hij was bovendien medeoprichter van Paradiso en Fantasio (later de Kosmos), hij had jarenlang een diepte-interviewprogramma bij Talkradio in Amsterdam en heeft een aantal keren met veel succes de Willem de Ridderkrant uitgegeven. 'Het moet niet ontaarden in werk, het moet wel leuk blijven!' zegt Willem – wat hem niet verhindert om duizend dingen te doen.
Willem de Ridder ziet zichzelf op de eerste plaats als een verhalenverteller. Daar is hij óók een meester in. Hij begon er als kind al mee; op weg naar school, in de pauze en van school naar huis werd hij gevolgd door een schare medescholieren die aan zijn lippen hingen om geen woord te missen van de avonturen van 'Wimke Slim'.Deze vaardigheid komt hem goed van pas nu hij regelmatig workshops Spiegelogie geeft. Deze workshop is een aanrader, wij (Maja Hamoen en Philip Baumgarten) hebben hem gevolgd en vonden hem heel inzichtgevend, onderhoudend, geestig en leerzaam. Ook het bedrijfsleven heeft Willem nu ontdekt en hij is een graag geziene gast op seminars e.d.
Het lezen van Handboek Spiegelogie is natuurlijk leuk en inzichtgevend, maar wat Willem betreft 'maakt het geen enkele deuk' als mensen niet oefenen. Willem propageert het idee dat mensen regelmatig bij elkaar komen om te oefenen in fanclubs, waarvan de leden fans zijn van elkaar.
Het is wat Willem betreft onmogelijk om je leven in je eentje te veranderen, maar door met een fanclubje één keer per week samen te oefenen, komt je vastgeroeste leventje weer in beweging.

Naar boven
Naar de luisterboeken van Willem de Ridder

Duizenden mensen hebben dit al ondervonden en zijn er zielsgelukkig mee. Het lidmaatschap van zo'n fanclub is gratis en vrijblijvend. Tijdens de bijeenkomst uiten de fans hun wensen in de vorm van bestellingen, waarbij zij van harte gesteund worden door hun fans in de groep. 'Al je wensen zullen uitkomen', zegt Willem de Ridder. 'Zo was er een vrouw die een huis van twee verdiepingen in het centrum van Den Haag wilde met een tuin en ruimte voor de hond. Binnen een paar dagen kwam zij een vrouw tegen die haar een huis aanbood dat voldeed aan haar wensen! In het begin denk je: dat kan niet. Maar het gebeurt toch!'

Het nieuwe Rode Boekje – Handboek Spiegelogie – verovert de wereld!

Het nummer van Delta Invo, dat je vroeger kon draaien als je de oefeningen wilde doen onder begeleiding van Willem, is komen te vervallen. De oefeningen staan nu op de SpiegelogieCD.

Voor het fanclubgebeuren en evenementen rond Willem de Ridder, zie: http://www.fanclubs.nu.